|
אבקת מנגו
|
|
שם לועזי : Mango Powder
אבקת מנגו, היא אבקה המופקת מפרי עץ המנגו ומכונה גם Amchoor. האבקה היא תוצר של תעשיית השימור האסיאתית שמצאה דרכים ליבוש ושימור פירות עונתיים שזמן הטריות שלהם קצוב. אבקת מנגו מופקת מסורתית מפרי מנגו ירוק שטרם הבשיל, יובש בשמש, ונטחנן לאבקה דקה. מתוך אבקות הפרי המיובשות, אבקת המנגו היא הפופולרית ביותר במטבח ההודי והאסיאתי, משום שהיא שומרת על הערכים התזונתיים של הפרי, ומכילה אך ורק מרכיבים טבעיים וסוכר. נוהגים להשתמש באבקת מנגו על מנת להכין שייק פרי, גלידות ועוגות וגם כתוספת חיננית לתבשילי אורז, ירקות וקדירה. מטבחים רבים משתמשים באבקה כתחליף ללימון שכן היא מוסיפה חמיצות לכל תבשיל מבלי להוסיף לו נוזלים.
שמות נוספים : Amchoor
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|